شهر عباس آباد کجاست؟ | جاهای دیدنی | آداب و رسوم | سوغات محلی | گویش | عکس
فهرست عناوین
- 1 شهرعباس آباد کجاست؟
- 2 جمعیت شهر عباس آباد
- 3 تاریخچه عباس آباد
- 4 گویش محلی عباس آباد
- 5 اقلیم شهر عباس آباد
- 6 اقتصاد مردم شهر عباس آباد
- 7 صادرات شهر عباس آباد
- 8 آداب و رسوم مردم عباس آباد
- 9 1 . مراسم چله پايی
- 10 2 . مراسم دندان کشان
- 11 3 . مراسم نوروز (مادرمه)
- 12 4 . مراسم آروپلو
- 13 بهترین زمان سفر به شهرعباس آباد
- 14 سوغات محلی شهر عباس آباد
- 15 صنایع دستی شهر عباس آباد
- 16 غذاهای محلی عباس آباد
- 17 مراکز خرید شهر عباس آباد
شهر عباس آباد، با نام قدیمی “لنگا”، یکی از مقاصد گردشگری برجسته استان مازندران میباشد. این شهرستان در قلب جنگلهای سرسبز رشته کوههای البرز و نزدیکی سواحل دریای خزر واقع شده است. آب و هوای معتدل و دلنشین این منطقه باعث شده تا به عنوان یکی از مراکز تولید گل و گیاه در استان شناخته شود. بیشتر مردم این شهر به کشاورزی و باغداری مشغول هستند. مناظر طبیعی دیدنی در این شهرستان عبارتند از پارک جنگلی خرماچال، پارک ساحلی شهر، جاده جنگلی از عباس آباد به کلاردشت، ساحل دریا و پارک تفریحی مدرس. همچنین، شهرستان عباس آباد دارای اماکن زیارتی مهمی نیز میباشد، از جمله امامزاده ایوب، امامزاده سیدکیاابوالحسن و ….
شهرعباس آباد کجاست؟
عباسآباد، یک شهر در استان مازندران واقع در شمال ایران است. این شهر در ناحیه شرقی شهرستان تنکابن قرار دارد و از سمت شمال به دریای خزر، از جنوب به منطقه کلاردشت، از شرق به شهر سلمانشهر و از غرب به شهر نشتارود محدود میشود.
راه ها و مسیرهای دسترسی:
- مسیر اصلی از رامسر به عباسآباد ابتدا از شهر رامسر به سمت جنوب بروید و به سمت جاده استانی حرکت کنید.
- مسیر جاده ساحلی از رامسر به عباسآباد: شما میتوانید از جاده ساحلی ایجاد شده در ساحل دریای خزر برای رسیدن به عباسآباد استفاده کنید. این مسیر زیبا و ساحلی است و از طریق ساحل جلو میرود.
- عباس آباد، نزدیک به جاده هراز و چالوس، دسترسی آسانی به خود را ارائه میدهد از طریق جاده هراز و چالوس به عنوان دو مسیر اصلی میتوان به این شهر دست یافت.
- همچنین از سمت شمال به دریای خزر، از غرب به جنگلهای خشکه داران، از جنوب به کلاردشت و از شرق به سلمان شهر به عباس آباد دسترسی وجود دارد. فاصله این شهر تا تهران حدود ۱۸۵ کیلومتر است.
فاصله های عباس آباد از شهر های مختلف
- فاصله بین عباس آباد تا رامسر : 48 کیلومتر – زمان : 53 دقیقه
- فاصله شهر عباس آباد تا تهران: ۱۸۵ کیلومتر
جمعیت شهر عباس آباد
جمعیت این شهر در آخرین سرشماری حدود ۵۲,۸۳۲ نفر بوده است. شهرستان عباسآباد از ۳ بخش، ۳ شهر و ۴ دهستان تشکیل شده و همچنین دارای روستاهای زیبا و سرسبزی نیز میباشد.
مشخصات شهر عباس آباد:
- اخرین سرشماری از جمعیت شهر عباس آباد: حدود ۵۲,۸۳۲
- بخش های مختلف عباس آباد: دارای 3 بخش، 3 شهر، 4 دهستان
تاریخچه عباس آباد
تاریخچه شهرستان عباس آباد با نام تاریخی “لنگا” آغاز میشود. نام لنگا به دورهٔ 277 هجری قمری (حدود 1100 سال پیش) برمیگردد، و این شهرستان به عنوان یکی از مستقرات غرب طبرستان شناخته میشد. در زمانهای پیش از حکومت علویان، لنگا همواره به عنوان یکی از شهرهای مهم منطقه رویان ذکر میشد و مرزهای آن تا رودسر گسترش یافته بود. همچنین، در گذشته، منطقه رویان به عنوان یک ناحیه از شهرستانهای نور، نوشهر، چالوس، تنکابن و گاهی مرز غربی آن تا رودسر شناخته میشد.
مشخصات تاریخچه عباس آباد:
- قدمت: 277 هجری قمری (حدود 1100 سال پیش)
- نام دیگر عباس آباد: لنگا
گویش محلی عباس آباد
گویشهای محلی این منطقه شامل کجوری و کلارستاقی، که زیرمجموعه زبان کهن طبری بوده و گویش مردم لنگا در گذشته از این دسته به شمار میرفت.
اقلیم شهر عباس آباد
شهر عباس آباد، با وجود فاصله مناسب تا دریا، اقلیم معتدل و بارشهای قابل توجه، به عنوان قطب تولید گل و گیاه در غرب مازندران شناخته میشود.
اقتصاد مردم شهر عباس آباد
اکثر مردم عباس آباد در زمینههای تولید گل و گیاه، صیادی، گردشگری و صنعت فعالیت میکنند.
صادرات شهر عباس آباد
به دلیل تولید گل و گیاه در غرب مازندران، این تولیدات هر سال به کشورهای همسایه صادر میشوند. شهرک صنعتی و وجود اراضی جنگلی و جلگهای، همچنین جاذبههای گردشگری و تاریخی، از مزیتهای اقتصادی این منطقه به حساب میآید.
آداب و رسوم مردم عباس آباد
آداب و رسوم مردم عباس آباد، با ویژگیهای خاص خود، از فرهنگ سنتی استان مازندران و گیلان تأثیر گرفته است.
1 . مراسم چله پايی
در این شهرستان، زمان تولد نوزاد به عنوان آغاز حیات جدید، با مراسم چلهپايی همراه است. این مراسم با خواندن آیه الکرسی در چهار گوشه اتاق فرزند شروع شده و با خط کشیدن حصاری نامرئی دور مادر و نوزاد، مادر از آزار اجنه مصون میماند.
2 . مراسم دندان کشان
همچنین، مراسم دندانکشان به مناسبت نخستین دندان فرزند برگزار میشود. در این مراسم، غذایی با استفاده از گندم، لوبیا و باقلا آماده میشود و بین افراد محله توزیع میگردد.
3 . مراسم نوروز (مادرمه)
استقبال از بهار با پاکسازی و نقاشی منازل در شب چهارشنبه سوری آغاز میشود و با پهن کردن سفره هفتسین، جشن حلول سال نو گرفته میشود. مردم برای تبرک نمودن خانه، به دست کودک یک دسته گل و کتاب قرآن میدهند و خانه را با قدم نو متبرک میکنند، که این عمل به نام “مادرمه” شناخته میشود.
4 . مراسم آروپلو
در مراسم عروسی، خواستگاری با حضور اقوام انجام میشود و پس از رضایت خانواده عروس، مراسم آروپلو برگزار میشود. این مراسم همراه با شربتخوری و مراسم عقد است. دوران نامزدی که از شش ماه تا یک سال است، با مراسم حنابندان شروع شده و روز عروسی با مراسم پذیرایی ادامه مییابد. در پایان، مراسم رفتن دنبال عروس با تشریفاتی در خانواده عروس برگزار میشود.
بهترین زمان سفر به شهرعباس آباد
بهترین زمان برای سفر به شهر عباس آباد از اواخر بهار تا اوایل تابستان است. این دوره زمانی، از اواسط فروردین تا اوایل تیرماه، باعث ایجاد آب و هوای معتدل و زیبا در این شهر میشود. در این ماهها، طبیعت شهر به خصوص در اطراف آب و گلابهها زیباترین حالت خود را به خود میگیرد. فصل بهار نیز با شروع کشت برنج در این منطقه همراه است که مناظر زیبایی ایجاد میکند. از طرفی، در این فصل هوا معتدل و دلپذیر است و سفرکنندگان میتوانند از زیباییها و جاذبههای دیدنی عباس آباد به بهترین شکل بهرهمند شوند.
بهترین زمان سفر به عباس آباد:
- اواخر بهار
- اوایل تابستان
سوغات محلی شهر عباس آباد
- شیرینیهای برنجی محلی
- محصولات کشاورزی مثل برنج
صنایع دستی شهر عباس آباد
- نازک کاریهای چوبی
- تابلوفرشها
- کتیبههای سفالی و سرامیکی
- سبدها
- کلاههای حصیری
غذاهای محلی عباس آباد
- مالابیج
- ملاقورمه
- بادمجان شکمپر
- خورش عدس
- خورش کدو سبز
- اسفناج مرجی
- قلیه
- کدو بره
- خورش ناردون
- مرغ ترش
- آغوز مسما
- کباب ترش
- زیره پلو
- بنه بزه
این غذاها با استفاده از انار جنگلی، گردو، ماست، کره و سایر مواد اولیه محلی تهیه میشوند.
مراکز خرید شهر عباس آباد
- هایپر مارکت چند منظوره (مشاهده روی نقشه)
- فایبر گلاس یزدی (مشاهده روی نقشه)
- پاساژ قائم (مشاهده روی نقشه)
- بازار ماهی فروشان عباس آباد (مشاهده روی نقشه)
- شهر سفال (مشاهده روی نقشه)
- گلستان آزالیا