18 مورد از نکات حقوقی مهم اجاره خانه که نباید از آن‌ غافل شوید! 💥

17 تیر 1403
0 دیدگاه
توافق دو طرفین برای اجاره دادن به مستاجر و نکات حقوقی اجاره ملک 546876375

آیا نکات حقوقی اجاره ملک را می دانید؟

اجاره ملک، یکی از رایج‌ ترین معاملات ملکی است که نیازمند رعایت دقیق نکات حقوقی است تا از بروز مشکلات و اختلافات احتمالی بین موجر و مستاجر جلوگیری شود. آگاهی از نکات حقوقی اجاره ملک می‌تواند به هر دو طرف قرارداد کمک کند تا حقوق و تعهدات خود را بهتر بشناسند و در صورت بروز مشکلات، به‌طور قانونی اقدام کنند. در این مقاله، به بررسی نکات حقوقی اجاره ملک می‌پردازیم تا با اطلاعات کافی و دقیق، تجربه‌ای امن و بدون دغدغه در این زمینه داشته باشید. رعایت این نکات به‌ خصوص در شهرهای پرطرفدار مانند نشتارود استان مازندران، می‌تواند از اهمیت ویژه‌ ای برخوردار باشد و به شما اطمینان بدهد که قرارداد اجاره‌ ای شما به درستی و مطابق با قوانین تنظیم شده است.

نمای داخلی اتاق پذیرایی مبله به همراه آشپزخانه و نکات حقوقی اجاره ملک 47546355348


👇 بخش اول – نکات حقوقی ضروری هنگام اجاره ملک مسکونی در نشتارود

  1. عدم ابطال با فوت: عقد اجاره با فوت موجر یا مستاجر باطل نمی‌شود.
  2. پایان مدت اجاره: پس از پایان مدت اجاره، اگر مستاجر از تخلیه ملک امتناع کند، به درخواست موجر، تخلیه صورت خواهد گرفت.
  3. مدت زمان اجاره: مدت اجاره باید به‌طور دقیق مشخص شود و در غیر این صورت، قرارداد اجاره باطل است. به عنوان مثال، اگر در شهر نشتارود ملکی را اجاره می‌کنید و مدت زمان قرارداد را تعیین نکنید، قرارداد شما قانونی نخواهد بود.
  4. مالکیت منافع: موجر لازم نیست مالک اصلی ملک باشد، اما باید مالک منافع آن باشد.
  5. عیوب ملک: اگر بعد از قرارداد مشخص شود که ملک اجاره‌ ای در زمان تحویل معیوب بوده است، مستاجر حق فسخ قرارداد را دارد.
  6. عدم تغییر ملک: موجر در طول مدت اجاره نمی‌تواند تغییری در ملک اجاره‌ای ایجاد کند که با استفاده مستاجر از آن در تعارض باشد.
  7. تعمیرات و مخارج: تعمیرات و هزینه‌ های لازم برای بهره‌ برداری از ملک به‌ عهده مالک است، مگر اینکه در قرارداد خلاف آن قید شود.
  8. پرداخت اجاره‌ بها: مستاجر باید در زمان‌های تعیین شده در قرارداد، اجاره‌بها را پرداخت کرده و رسید دریافت کند.

نمای داخلی اتاق نشیمن و آشپزخنه و پله های با کفپوش پارکت و نکات حقوقی اجاره ملک 45573453 4646

👇 بخش دوم – نکات حقوقی اجاره ملک

  1. اجاره مجدد: اگر مستاجر بدون اجازه، ملک اجاره‌ ای را به دیگری اجاره دهد، اجاره باطل یا فسخ نمی‌شود مگر اینکه در قرارداد، این حق فسخ به موجر داده شده باشد.
  2. تعمیرات بدون اجازه: اگر مستاجر بدون اجازه موجر، در ملک اجاره‌ ای تعمیراتی انجام دهد، حق مطالبه هزینه آن از موجر را ندارد.
  3. ساخت و ساز یا کاشت درخت: موجر حق دارد در صورت ساخت و ساز یا کاشت درخت توسط مستاجر در زمین اجاره‌ای بدون اجازه وی، آن را از بین ببرد.
  4. تنظیم قرارداد عادی: برای تنظیم قرارداد اجاره به صورت عادی، باید دو نفر به عنوان شاهد، ذیل سند اجاره را امضا کنند تا طرفین از مزایای قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1376 بهره‌مند شوند.
  5. استرداد ودیعه: اگر موجر مبلغی به عنوان ودیعه، تضمین یا قرض الحسنه از مستاجر دریافت کرده باشد، تخلیه و تحویل ملک موکول به استرداد آن سند یا وجه به مستاجر است.
  6. سند رسمی اجاره: اگر سند اجاره رسمی باشد، برای تخلیه ملک می‌توان درخواست صدور اجراییه از دفترخانه‌ ای که قرارداد اجاره را تنظیم کرده، کرد.
  7. قراردادهای عادی اجاره: قراردادهای عادی اجاره باید با قید مدت اجاره در دو نسخه تنظیم شود و به امضای موجر و مستاجر برسد و توسط دو نفر از معتمدان طرفین به عنوان شهود گواهی گردد.

نمای داخلی اتاق پذیرایی مبله به همراه آشپزخانه و نکات حقوقی اجاره ملک 47546355348

👇 بخش سوم – نکات حقوقی اجاره ملک

1. درخواست جبران خسارت: اگر موجر مدعی ورود خسارت به مورد اجاره از سوی مستاجر یا عدم پرداخت اجاره‌ بها، بدهی و شارژ و غیره باشد، نمی‌تواند رأساً از ودیعه برداشت کند. بلکه باید با تقدیم دادخواست به دادگاه برای دریافت حق خود اقدام کند. به عنوان مثال، شما قصد اجاره خانه در نشتارود را دارید و ملکی را اجاره کردید و موجر مدعی است که خسارتی به ملک وارد کرده‌ اید، او نمی‌تواند بدون حکم دادگاه از ودیعه شما برداشت کند.

2. تخلیه پس از انقضای مدت اجاره: پس از انقضای مدت اجاره، بنا به تقاضای موجر یا قائم مقام قانونی وی، تخلیه عین مستاجره در اجاره با سند رسمی به‌وسیله دوایر اجرای ثبت ظرف یک هفته و در اجاره با سند عادی، ظرف یک هفته از تاریخ تنظیم تقاضای تخلیه به دستور مقام قضایی توسط ضابطان انجام خواهد شد.

3. قانون روابط موجر و مستاجر سال 76: از تاریخ لازم‌ الاجرا شدن قانون روابط موجر و مستاجر سال 76، اجاره کلیه اماکن اعم از مسکونی، تجاری، محل کسب و پیشه، اماکن آموزشی، خوابگاه‌ها و ساختمان‌ های دولتی تابع مقررات قانون مدنی و مقررات این قانون و شرایط مقرر بین طرفین است.

توافق دو طرفین برای اجاره دادن به مستاجر و نکات حقوقی اجاره ملک 546876375

ارسال دیدگاه