کلاهبرداری رهن و اجاره املاک در شمال 👈🏻شمالی ها بخوانند😯| جرم کلاهبرداری
آیا راه های کلاهبرداری در رهن و اجاره ملک را می دانید؟
آیا با انواع کلاهبرداری ملکی حین خرید و فروش ملک آشنا هستید؟ اگر جوابتان خیر است روی لینک مربوطه کلیک کنید تا از راهبردهای آن آگاه شوید.
جرم کلاهبرداری یکی از جرایمی است که افراد بسیاری در معرض آن قرار میگیرند و از این طریق بخشی از اموال خود را از دست میدهند. این جرم اغلب با مانورهای متقلبانه و تطمیع افراد همراه است و متضررین به راحتی در دام کلاهبرداران میافتند. قانونگذار در قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشا و کلاهبرداری، مجازات سنگینی را برای این جرم در نظر گرفته است.
کلاهبرداری به معنای خروج مال افراد از دست آنها با رضایت، از طریق حیله و تقلب و اعمال مانورهای متقلبانه است. این جرم میتواند در موارد مختلفی مانند خرید و فروش ملک، خودرو، و اجاره و رهن منزل رخ دهد. به خصوص در اجاره ویلا در رامسر، موارد کلاهبرداری بسیار رایج است و تعداد زیادی پرونده در مراجع دادگستری به خود اختصاص داده است. در این مقاله، به بررسی جرم کلاهبرداری در اجاره و رهن میپردازیم و موارد مختلف کلاهبرداری در این زمینه را توضیح میدهیم. سپس نحوه شکایت از این جرم را شرح خواهیم داد. اگر پیرامون این موضوع سوالاتی دارید، با ملک رامسر همراه باشید.
💥 موارد کلاهبرداری اجاره و رهن املاک در شمال
چنانچه کسی با اعمال حیله و نیرنگ، مال افراد دیگر را ببرد، جرم کلاهبرداری محقق میشود حال در این بخش به بررسی موارد کلاهبرداری در اجاره و رهن میپردازیم. وضعیت اجاره و رهن مسکن در اوضاع اقتصادی امروز، افراد را به دنبال خانهای با اجاره یا رهن کمتر میکشاند و این شرایط، زمینهساز سوءاستفاده کلاهبرداران میشود. اطلاع از موارد کلاهبرداری در اجاره و رهن و روش های مختلف تحقق آن، بسیار ضروری است. موارد کلاهبرداری در اجاره و رهن شامل موارد زیر است:
- اجاره یا رهن هم زمان ملک به چند نفر: مالک با انعقاد قرارداد اجاره با چند نفر و دریافت پیشپرداخت، ملک را به چندین نفر اجاره میدهد. در این موارد، کلاهبردار از نوشتن قرارداد با کد رهگیری اجتناب میکند.
- اجاره دادن ملک با سند جعلی: کلاهبردار با استفاده از سند جعلی، ملکی که متعلق به خودش نیست را اجاره یا رهن میدهد.
- اجاره دادن ملک با وکالتنامه جعلی: کلاهبردار با وکالت نامه جعلی، ملکی را اجاره یا رهن میدهد که مالک اصلی آن نیست.
- اجاره دادن ملک با وکالتنامه منقضی شده: کلاهبردار با وکالت نامهای که تاریخ اعتبار آن منقضی شده، خود را وکیل مالک معرفی کرده و اقدام به کلاهبرداری میکند.
- اجاره دادن ملک از طریق سایتهای اینترنتی: کلاه بردار با تبلیغ اجاره و رهن ارزان خانه در سایت های اینترنتی، افراد را فریب داده و پس از نوشتن قرارداد جعلی و دریافت بخشی از مبلغ رهن، ناپدید میشود.
این موارد تنها برخی از روشهای کلاهبرداری در اجاره و رهن هستند. برای جلوگیری از این جرم، به دفاتر املاک معتبر مراجعه کنید، اجارهنامه با کد رهگیری بنویسید و اعتبار سند رسمی و وکالتنامه را استعلام کنید.
بیشتر بخوانید: کلاهبرداری از طریق ثبت ملک غیر چیست؟
⛓️ جرم کلاهبرداری در اجاره و رهن
کلاهبرداری یکی از جرایم علیه اموال است که با حیله، نیرنگ و اعمال مانورهای متقلبانه انجام میشود. بر اساس ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشا و کلاهبرداری، این جرم زمانی رخ میدهد که شخصی با فریب مردم، مال آنها را از دستشان خارج کند. از مهم ترین ارکان جرم کلاهبرداری، فریب خوردن زیان دیده و اعمال مانور های متقلبانه توسط کلاهبردار است. باید توجه داشت که صرف دروغ گفتن، بدون اعمال مانورهای متقلبانه و بردن مال دیگری، کلاهبرداری محسوب نمیشود. اما این عمل همچنان قابل شکایت در مراجع قضایی است و با عناوین دیگری مانند تحصیل مال از طریق نامشروع قابل پیگیری است.
در پاسخ به این پرسش که جرم کلاهبرداری در اجاره و رهن چیست؟ میتوان گفت: چنانچه فردی در رابطه با اجاره و رهن، از جمله رهن آپارتمان در تنکابن، با مانورهای متقلبانه اقدام به فریب افراد و بردن مال آنها کند، جرم کلاهبرداری در اجاره و رهن محقق میشود. با توجه به وضعیت بازار مسکن و تورم قیمتهای اجاره و رهن، کلاهبرداری در این حوزه بسیار شایع شده و بسیاری از پروندههای کلاهبرداری مطروحه در نهادهای قضایی به این موضوع اختصاص یافتهاند. لذا آگاهی از موارد کلاهبرداری در اجاره و رهن بسیار ضروری است.